fredag 27 mars 2009

Om folk från landet ??????

... Som många av er säkert inte redan vet så innebär mitt jobb ibland support mot folk från andra länder och kulturer... Detta brukar ju aldrig vara några problem då folk i största allmänhet är väldigt trevliga, tekniskt kompetenta och inriktade på det jobb som göras skall!

Och jag gillar att supporta dem för det känns oftast som att man får mer tillbaka av det än vad man får när man hjälper någon från svedala (kan ju kanske vara för att de vet vad jag kostar i timmen ;) )

Long story kort iallafall, att jobba mot folk från ?????? känns som att röra sig i sirap... (sure jag har inte haft kontakt med alla 1 -> 1.2 miljarder så det kanske finns andra som är bättre) Allt som skall göras tar sådan tid och i mångt och mycket så gör jag saker själv istället för att som vanligt be dem utföra uppgiften... för det går så segt, och man får ibland (läs oftast) intrycket av att de som behöver hjälp bara lämpar över problemet och sen slösurfar de lite medans de väntar...

SUCK... nu Möte ;)

ha de!

torsdag 26 mars 2009

Nya färger

För att min gamla mor skall kunna läsa alla hemskheter som jag skriver ;)

Ha de!

Inköp: PS2

Har som säkert ingen redan vet idag en viss mani på spelkonsoler... jag och sambon äger tillsammans samtliga konsoler som nintendo släppt fram tills wii:n (som förövrigt hållit på att bli inhandland den också fast PS3 satta stop för det =) )

Allting började en (säkert sjukt rengig dag i november 1989) då jag fick mitt älskade nintendo 8 bitars ... sen den dagen var jag såld på allt vad spel hette... köpte så många spel som det bara gick med undansparade pengar... spel var ju dyrt, köpte metroid för 200 sek på leksaksmagasinet i ängelholm... var inte speciellt gammal och fattade inte spelet alls... största spelbesvikelsen i mannaminne för en liten pojk på kanske 7-8 bast =) (dock så har jag spelat igenom spelet på senare år, senast för ca 2 år sedan en tråkigt gråmulen julaftonshelg)

Sedan kom PCn in i mitt liv och spel fick spelas på den istället för den nyare nintendo konsolen SNES som kom...även om jag i största hemlighet hellre ville ha en sådan! ;)

Nästa spelkonsol som inköptes var en Playstation 1, fick den bundlad med Tekken 3 och Ridge racers (tror jag det var, eller wipeout och att Ridge racers var med på en demo skiva som ingick) Var ju kul en tid att banka på broren både virtuellt och i verkligheten när han var för bra virtuellt... Någonstanns i detta skede så hade jag börjat läsa en massa Fantasyböcker och helt fastnat i den underbara värld som mitt undermedvetna målade upp (Är faktiskt fast i den världen ännu idag och läser allt jag kommer över av vissa författare)

Efter ett tag så tröttnade bror min på blåmärken och ville inte spela mer... Who can blame him? =) Virtuella blåmärken mest måste tillägas, då mor hade förbjudit all annan form av slagsmål... Så då gick färden in till hässleholm och affären Musicland som fanns inne i shoppingcentrat (eller vad man kallar det) Snaphanen, där stog jag många timmar och drömde innan jag tillslut slog till och köpte spelet Final Fantasy VII ... och gud vilket spel det var... minns ännu idag alla kluriga pussel och ibland sjukt långa fighter som spelet bjöd på, samt att det inte fanns någon direkt internet på den tiden som jag hade tillgång tvingade mig att tänka själv. Vet inte hur många timmar jag spelade det spelt men många dagar är det... (mer än jag som nu märkt att jag missbrukar "..." ? ) Final Fantasy eran i Stoffes liv hade tagit sin början... Vilka spel som köptes därefter behöver ni knappast fundera på utan det var ju självklart FFVIII och FFIX... och så mycket glädje som jag fått utav dessa spel alltså... kan inte beskriva det... *suck* = )

Åren gick och det blev sommar 2003, jag hade väl mer eller mindre tappat bort mitt FF sug, men Fantasyböckerna var fortfarande en central del i mitt liv. Då kom det.. jag fick en gratis speltidning någonstanns och i den så var det en artikel om ett GameCube spel. Nämligen Final Fantasy: Chrystal Chronicles... detta spel var till nintendos Gamecube och man kunde spela flera personer ihop genom att man hade Nintendos gameboy Advance kopplade till kuben via någon sorts linkkabel, dock så laddade den inte gameboyen när den var inkopplad... Turen gick med röd volvo 740 till elgiganten i K-stad där gamecube + gameboy + ett spel inhandlades... sen satt jag och daniel klistrade vid detta spel många sommarkvällar.. Dock så kände vi oss en aning lurade på slutet då vi spelade igenom spelet utan att klara av allt... fanns mycket kvar men det blidde aldrig av att köra igenom de delarana.

Åren fortsatte gå (skumt de där med år och tid) och här sitter jag idag med en inköpt PS3:a av enda anledningen att jag vill kunna spela FFXIII och FFXIII versus så fort de släpps... kommer säkert flexa 1 - 2 veckor när det kommer bara för att ;) (sambon kommer säkert slå ihjäl mig när hon läser detta, men de e de värt! = ) )

Men... SQUAREENIX vägrar tillgodose mig mitt behov av nya FF spel... så nu har suget tagit överhand och jag har inhandlat 1 st PS2 för att kunna spela de FF spel som jag missat då jag satsade på gamecube istället för PS2... men nu är det snart dags... jag skall ännu en gång få njuta av den bästa spelserien i historien (enl. mig då) FFX, FFX-2, FFXII samt någon mer spinoff kommer alla att inhandlas för att spelas blodiga... (undrar om de finns i 1080p) =)

Så nu har jag fått skriva av mig lite... ursäkta alla stavfel... min Firefox defaultar till engelskt lexikon och jag orkar inte byta just nu ;)

ha de!

onsdag 25 mars 2009

En rolig bild... som alltför väl visar hur det fungera i den mjukvarurelaterade lilla värld som jag lever i...

Möte möte möte...

Undrar vad som hänt om man skippade alla möten och bara jobbade istället... = )

Tyvärr så har jag ett arbete som "verkar" kräva att man skall springa på möten och sitta och diskutera problem... i evigheter... sure jag kan acceptera att man ibland måste stanna upp för att tänka efter lite... men som det är nu så är det mer att man rör på sig ibland... lite som att bara slå "ettor" i monopol... man kommer inte långt, man blir inte rik och gud var tråkigt det är att fastna på alla de där blå rutorna som kostar så mycket =)

Ha de!

tisdag 24 mars 2009

Dokumentation

... eller så skapar man sig en blogggggg... Måste faktiskt säga att jag aldrig varit intresserad utav sådant här, men då min älskade sambo är en ivrig deltagare i allt vad web 2.0 innebär så gör jag ett försök.

Vad som kan komma på denna blog ... de vettitusan ;) den som lever får se!

ha de!